whats up

SHOOOO
or asalamu alaykum
 
 
Jag säger allahumma barik till mig själv, igår bestämde jag mig för att fotografera. Vilket var ett tag sist. Inte använt kameran sedan typ augusti kanske. Ville t.om sälja den men mamma sa nej haha. Idag och igår gjorde jag fantastiska goda grejer som man äter ni vet. Så tänkte dela det till er för 1) det är gott. 2) det är gott. 
 
 
Annars livet flyger, oktober imorgon. Innan vi ens vet om det har flera år passerat och vi lär fråga oss själva: hur gick det så snabbt? För varje dag som går kommer vi endast närmare Allah. Må Han göra oss bland de som under sin ungdom gjorde mycket dyrkan, tjänade sina föräldrar, inbjöd folk till khayr och tog vara på den. Ni vet ett av de sju människorna som kommer få Allahs skugga (shade) på domedagen, när det inte finns någon annan skugga (och det är riktigt varmt) är en person som under växte upp och dyrkade Allah, sin ungdom. Nu: käka färdigt, fixa mig. Halaqa senare och innan det snabb träff. Hustleeeeeeeee
 
ny favorit!!! Här är pastan jag använder, fullkorn pasta som är 100 % ren och bra. Köpte även oatly grädde igår för leker nyttig. Lax gjorde jag igår :) alhamdulillah.
 
Lax med ris osv till mina föräldrar idag för de är ju allt. Khallas ens dag är done när de båda älskade det. SHOOOO vaddå utbildning ska laga mat varje dag... hehehe eller. Och gärna, vi tar en tyst minut till mina ROSA cupcakes som skulle bli RÖDA...... hehe whatever dude
Och detta åt jag alldeles nyss typ. Tonfisk sallad med massa grönsaker som man steker med tonfiskens olja. Ohmy. Liveeetssss!! Alhamdulillah.
 
 
glömde bort hur tidskrävnade det är att skriva inlägg om mat, but it's so worth it 
 
 
 
0 kommentarer

qiyam layl classes and cupcakes

 
Såg precis färdigt (för en stund sedan) en klass av Omar Suleiman som handlar om Qiyam Layl - the night prayer! Oh my lord VAD BRA! Vill nu bara att det ska bli natt så att man kan be. :P Rekomenderar iallafall riktigt mycket! Han delar med sig ahadiths, berättelser och massa gynnande kunskap. Det är fyra klasser, varje klass en timma lång ungefär. Sök bara qiyam - omar suleiman och klicka på de "Ilmfix". Awesome!!!
 
Har bakböcker framför mig då jag tänkte baka lite idag, in sh Allah :) Tror jag ska göra red velvet cupcakes! Såjaaa. Nu: sätta på min nya favorit shaykh recitera koran (Abu Bakr shatree ohmy!!), städa, stryka alla mina nytvättade kläder och invänta bönen! Fred
 
studenten
1 kommentar

All you need is hard work and help from Allah

Asalamu alaykum y'all! Kom precis ihåg att någon undrade hur jag fick körkort! Tänkte dela med mig tips och även uppmana till alla er att verkligen ta det. OCH INTE GE UPP. Alhamdulillah. 
 
Personligen övningskörde jag med mig min pappa under hela gymnasiet. I andra och tredje året körde vi ofta/regelbundet men sen fanns det veckor vi inte körde alls. Gällande teorin började jag intensiv plugga en väldigt kort tid innan allt var bokat. 😂 Rekommenderar ej!!  Fick körkortet lite i Ramadan Alhamdulillah x72727272!
 
 
Tips 
 
  • Spendera inte mycket av det dina pengar i körskola. Om du kan: hitta en privat kör lärare! Inte så dyrt! Om du har råd med körskola. Go for it. Investera då dina  pengar i en bra körskola med bra lärare. Om du inte har privat lärare rekommenderar jag att du tar några lektioner (ex 5) när uppkörningen närmar sig. Khayr in sh Allah!
  • Ha MOTIVATION. Det är rätt så tufft men om du är villig att kämpa ger du aldrig upp! Ha tro i Allah och kom ihåg från början varför du valde detta. Vad dramatiskt men det är sant. Du kanske misslyckas 6 gånger, men om du har motivation: you never quit. Min motivation var UTAN tvekan två grejer. 1) Mina föräldrar. Looord! Att handla, skjutsa random folk de som känner, hjälpa till i hemmet, köra - girl det var mitt driv!!! 2) Samma grej men att kunna köra till khayr. Skjutsa systrar, köra till samlingar där Allah nämns osv. Detta gjorde att jag aldrig gav upp!
  • Rekommenderar staaaaarkt att du bokar en körlektion innan uppkörningen. Min vän gjorde det och jag följde hennes exempel! Nu kan du en sista gång, se vad du måste vara säker på. Hjälpte mig!
  • Kom ihåg Allah. Och kom ihåg att framgång (i skola, arbetsliv) och i körkort framgång kommer endast kommer från Allahs hjälp och hur mycket du kämpade!
  • Haha hatade teorin av HELA MITT HJÄRTA. Gällande det rekommenderar jag starkt, för din skull: börja i tid. Jag har börja på riktigt veckan innan. Men hatade det är ju hahah. Alhamdulillah. Läs igenom boken och plugga på ALLT. Ena dagen har de frågor som är enkla andra dagen gör man bara dua för att att det är så svårt! Och gör frågor!!!!!!!!! Gör mer frågor än att anteckna. Haha min syster bara vad GÖR du (när jag anteckna) gör frågor!
  • Allt går att i Allahs planering, inte din. Du får ditt körkort i Hans planering. Kom ihåg Honom under de svåra stunderna och och när du in sh Allah lyckas: Fall ner i i Sujood för Honom. För det gjorde definitivt jaag. Alhamdulillah till Allah endast 👆👆👆👆
 
 
Alhamdulillah genom körkort kan man hjälpa andra så mycket! Även de dagar jag vill spy av trötthet kör jag samtidigt som jag prisar Allah. Kanske genom detta tillfälle, så får jag Hans barmhärtighet? Mina föräldrar och att köra för Allahs skull is all that kept me going. Alhamdulillah. 
 
Nu ska man försöka skaffa sig en Range Rover LOL och inför varje tur hoppas att batteri stopp INTE sker (vilket det gjort de senaste veckorna pga har alltid ljuset på) 😂 im done. Sedan ha en lite race med andra taxi bilar loool
 
 
 
 
 
4 kommentarer