the truth which will happen to all - death.

Alltså subhan Allah,
 
jag kollade nyligen på en video som kommit ut där det var begravningen av Bashir Osman. Den unga killen från UK som dog under Ramadan, må Allah ge honom barmhärtighet. Jag har sett en del bilder och videos om graven tidigare men det här var bara wake up. De lade ner kistan och därmed började man kasta över sanden. Vem hade en aning om att han skulle drunka, att han skulle dö så ung? Allah.
 
Ju äldre man blir och ju mer man söker kunskap inser man värdet av denna värld. Följeslagarna av profeten (saw) brydde sig inte ett dugg om denna värld. De allra rikaste och som var väldigt stilga (uthman ra tex) grät om nätterna för sin fruktan till Allah och han ville inget annat än Jannah.
Omar bin khattab (ra) ville under sin roll som khalifa ge en position åt Abdullah Bin Masood (ra) som gång efter gång sa nej, nej till att bli guvenör osvosv. Han sade, ra: vad har jag ya3ni, men denna dunya att göra?
 
Vid Allah, jag och du som läser detta kommer dö. Våra älskade kommer begrava oss och därmed är vi under jorden: alldeles själva. Det enda som spelar roll är vad vi gjorde under denna tiden vi fick i världen. Låt oss INTE falla för den här världen, vi skapades för att samla på oss goda gärningar och därmed få ett plats som kommer vara förevigt Hos Allah! 
 
Och wallahi, ingen av oss vet när vi ska dö. Ni har hört det förr men värt att säga: Vi vet inte om det är ikväll efter asr, imorgon, eller nästa fredag. Allah har redan skrivit när, vart och hur. Det enda som spelar roll är vad du gjorde under din tid här. Var du en lydig dotter? Brukade du hålla inne din ilska? 
 
Låt inte den här världen med de fina kläderna där folk ständigt tävlar om det som är snyggast,
de senaste låtarna som alla sjunger på men som inte är något annat än skamlöst,
de attraktiva människorna som egentligen vill göra det som Allah sa håll dig borta ifrån,
de kända serierna som endast inte är något annat än vilseledning,
Var inte en fånge till dina lust, var en tjänare till Allah som ständigt kommer ihåg det som väntar oss!
 
Åh Allah förlåt oss,
Och ta inte våra liv, 
förrän Du är nöjd med oss.
Ameen.

Every soul will taste death. And We test you with evil and with good as trial; and to Us you will be returned.
Surah Anbiya
1 kommentar