the truth which will happen to all - death.

Alltså subhan Allah,
 
jag kollade nyligen på en video som kommit ut där det var begravningen av Bashir Osman. Den unga killen från UK som dog under Ramadan, må Allah ge honom barmhärtighet. Jag har sett en del bilder och videos om graven tidigare men det här var bara wake up. De lade ner kistan och därmed började man kasta över sanden. Vem hade en aning om att han skulle drunka, att han skulle dö så ung? Allah.
 
Ju äldre man blir och ju mer man söker kunskap inser man värdet av denna värld. Följeslagarna av profeten (saw) brydde sig inte ett dugg om denna värld. De allra rikaste och som var väldigt stilga (uthman ra tex) grät om nätterna för sin fruktan till Allah och han ville inget annat än Jannah.
Omar bin khattab (ra) ville under sin roll som khalifa ge en position åt Abdullah Bin Masood (ra) som gång efter gång sa nej, nej till att bli guvenör osvosv. Han sade, ra: vad har jag ya3ni, men denna dunya att göra?
 
Vid Allah, jag och du som läser detta kommer dö. Våra älskade kommer begrava oss och därmed är vi under jorden: alldeles själva. Det enda som spelar roll är vad vi gjorde under denna tiden vi fick i världen. Låt oss INTE falla för den här världen, vi skapades för att samla på oss goda gärningar och därmed få ett plats som kommer vara förevigt Hos Allah! 
 
Och wallahi, ingen av oss vet när vi ska dö. Ni har hört det förr men värt att säga: Vi vet inte om det är ikväll efter asr, imorgon, eller nästa fredag. Allah har redan skrivit när, vart och hur. Det enda som spelar roll är vad du gjorde under din tid här. Var du en lydig dotter? Brukade du hålla inne din ilska? 
 
Låt inte den här världen med de fina kläderna där folk ständigt tävlar om det som är snyggast,
de senaste låtarna som alla sjunger på men som inte är något annat än skamlöst,
de attraktiva människorna som egentligen vill göra det som Allah sa håll dig borta ifrån,
de kända serierna som endast inte är något annat än vilseledning,
Var inte en fånge till dina lust, var en tjänare till Allah som ständigt kommer ihåg det som väntar oss!
 
Åh Allah förlåt oss,
Och ta inte våra liv, 
förrän Du är nöjd med oss.
Ameen.

Every soul will taste death. And We test you with evil and with good as trial; and to Us you will be returned.
Surah Anbiya
1 kommentar

banana pancakes and jummah

 
 
Asalamu aleykum y'all
 
Jummah, finaste dagen! Hade bästa förmiddagen med frukosten (sista bilden) och fortsättningen av Abdullah Bin  Masood! ra. LÄÄÄR mig så mycket! Sen fixade jag grejer och pappa kom och åt MIN somaliska Mat!! Haha, så stolt! Måste bli bättre på somalisk mat :) Avslutade precis eeetttt långt samtal med Farah. Mamma och syster är hos henne. De behandlas ju som DROTTNINGAR då min syster gör livets desserter och mat haha. Mash Allah, får typ planera vad jag ska göra när de kommer hem #tävling
 
Alhamdulillah annars, ikväll kanske jag träffar lite polare. Men för nu: Fortsätta bara kolla på bayyinah tv. Sen ska jag städa och senare hämtar jag fadomo in sh Allah :) Förövrigt: beronde av bananpannkakor!!! Så GOTT. Det blev smet över från igår så gjorde imorse, provade att lägga i lite questbar bitar igår, alhamdulillah amazing!
 
Ha en välsignad fredag, sänd frid och välsigenlser över vår finaste profet Muhammad sallahu aleyhi wa salam.
0 kommentarer

night thoughts

 
Åh Allah förlåt oss för våra synder,
för sannerligen vet vi inte
Åh Allah, vägled oss till Ditt ljus och Din bok 
för sannerligen är det enda i världen som ger en Ljus
 
Åh Allah, låt våra föräldrar vara nöjda med oss 
och må du vara nöjd med oss,
Ya Allah, 
förlåt oss för allt i gjort för sannerligen är vi fulla med brister
 
Åh Allah, låt oss söka kärlek, inspiration, motivation i din Bok och Din profet saw som sändes ner till hela mänskligheten
Åh Allah låt oss förstå din religion och må Du hålla oss borta från det du sa håll er borta ifrån,
Åh Allah, må du ge oss vänner som ständigt vill träffas för att prata om något som rör sig om det nästkommande livet eller om det som kheyr
Åh Allah, ta ut kärleken till dunya från våra hjärtan och
Replace it med kärleken över att vara med Profeten (saw)
 
Åh, Allah fyll våra hjärtan med ljus och ihågkommandet av dig
För sannerligen kommer döden nå oss alla och vi kommer stå till Svars inför dig.
 
Åh Allah, förlåt oss.
 
 
 
ameen.
1 kommentar