00:58 - i just have to say this

Det sägs att ju mer tiden går desto visare blir man. Vill bara ge en påminnelse om hur vi talar med varandra, både inom social media och IRL. Ju mer man studerar/lär sig om Islam desto mer ödmjuk blir man. Och om Islam inte gör oss ödmjuka är det något som gått riktigt snett. 
Man lär sig även, ju mer böcker man läser, ju mer koran man lär sig osv att man inte säger vad man vill. Vårt perfekta exempel är och var Profeten (saw). En följeslagare aka en person som helt enkelt 1) levde under profetens tid 2) tillhörde den bästa generationen hade riktigt svårt att sluta med alkoholen, ra. Och... guess what??? Han brukade stääändigt komma till Profeten (saw) när han hade druckit, detta skedde flera gånger. Profeten (saw) sade varken: Vad är dessa för följeslagare??????? Lämna honom etcetc. Omar Bin khattab (ra) blev så frustrerad att han förbannade honom och Profeten saw sade: Förbanna (curse på eng) honom inte, för han (denna följeslagare) älskar Allah och Hans sändebud.

Hmmmmmmm, vi hävdar att vi älskar Islam, Allah och Hans Profet (saw) och vi har blivit tillsagda att följa samt älska vår Profet (saw). Men sedan skriver vi kanske E4 sidor om systrar som sminkar sönder sig med hijab eller som bär byxor eller som lyssnar på musik eller som ataqfurullah må Allah vägleda dig syster, ber du inte i skolan????? Må Allah vägleda oss alla. Dudeeeeee

Jag tror att majoriteten av oss här inne har gjort EN HEL del misstag och kanske lämnat en hel del grejer som kanske tom var Haram. Vi gör Islam så svååårt för oss själva när det egentligen är så enkelt. Bara för att vi har memorerat lite till koran, bett lite qiyam layl och Allahu Akbar!!!! - börjat bära jilbaaab innebär inte det att DU är bättre än någon annan. Wallahi förstod aldrig hur systrar som ej bär hijab kände sig när de blev påhoppade på social media av hijab bärnade systrar som skriver gång efter gång... systrar, låt INTE den dagen du blir begravd bli första dagen du blir "covered up". Nu vet jag exakt hur de känner sig (haft slöjan nästan hela mitt liv nästan). De ska bli peppppppade och vi ska ha HOPP i dem precis som Profeten (saw) hade hopp i den följeslagare som gång efter gång efter gång kom FULL till Profeten Muhammad (saw) och Profeten saw sade om honom: Han älskar Allah och Hans Profet. Omar bin Khattab (ra) AKA den andra khalifan inom Islam hade i syfte att döda Profeten Muhammad SAW men han kom att bli en av de största följeslagarna inom Islam och bland de 10 promised paradise, förstår ni vart jag vill komma.....

Ville bara påminna om hur vi ständigt ska kolla på oss själva, komma ihåg vart vi KOM ifrån (dvs hur vi kanske var innan vi blev muslimer/praktiserande osvosv). Och låt oss bara *sätta oss ner* och komma ihåg att INGEN är bättre än någon ANNAN. Den enda som är bättre än en annan person är den med högre Taqwa (Guds fruktan). Och taqwa kan varken du eller jag se, endast Allah kan se det. SÅ LOL innan jag tror att jag tex är bättre än någon annan för Mash Allah!! Jag bär niqab och hon, du vet HON gör inte det... och Allahu Akbar!!!! Jag fastar och hon fastade inte Ashura?? Och Alhamdulillah, JAG Har memorerat helaaaa koranen och vaaa, är du fortfarande på Surah Nas? LOL det kan ske att den personen som varken ber sunnah böner, som aldrig fastar valfria dagar och som inte kan hela koranen har mer Guds fruktan än Mig. Och endast Allah vet det inom oss.

Allah vet bäst.

3 kommentarer
Escaaaa

Vilken fin påminnelse ma shaa Allah <3

Svar: <3
Fardus

Aniieee

That is so true!
Subhanallah, det är verkligen sånt som man inte reflekterar över. Hur ord kan ha en sådan inverkan på människor, positiva som negativa. Må allah göra oss de folk som pardon ppl och ser det bästa i dem.

Svar: Amiiiin!
Fardus

Anonym

Välskrivet masha Allah <3 önskar fler var som du

Svar: Må Allah göra oss bland sina ödmjuka tjänare. amiiin <3
Fardus